Clorura de sodiu (NaCl) – sau sarea, dupa denumirea bine cunoscuta – este indicata si necesara in alimentatia cainelui. Este gresita conceptia conform careia alimentele destinate cainelui nu trebuie sa contina sare si, ca urmare, prepararea alimentelor fara acest ingredient esential.

Sarea este un constituent de baza al organismului, asadar este indispensabila pentru cainele sanatos. In plus, catelele care alapteaza au nevoie de o cantitate crescuta de sare in ratia alimentara! Sarea poate fi evitata in cazul in care ratia cainelui contine o cantitate mare de carne, dar aceasta procedura nu trebuie sa devina o regula, deoarece carnea in exces poate genera boli de nutritie – dermatite alergice si afectiuni ale ficatului.

Astfel, se pot oferi cainelui mese mai bogate in carne si mai sarace in sare, dar nu zilnic. Problema care poate insa aparea este refuzul hranei care contine mai putina carne – asadar, este indicat sa pastram in mod normal un echilibru intre cantitatile ingredientelor care alcatuiesc masa cainelui.

Lipsa constanta a sarii din alimentatia cainelui provoaca scaderi ale apetitului urmate de scaderi in greutate (cainele va manca mai putin si, prin urmare, va slabi), parul isi pierde luciul si devine casant (rupandu-se deasupra radacinii, blana capatand astfel un aspect tepos, cu fire de par inegale) sau cade pe zone situate in general la baza cozii, pe spate, la coate si pe lateralele corpului.

Sfat

  • Este foarte important sa stabiliti ore fixe pentru hranirea cainelui si sa nu i se permita sa manance mai mult de 10 minute. Dupa scurgerea celor 10 minute, bolul de mancare trebuie luat din fata cainelui.

Perspectiva unei alimentatii sanatoase

  • Pe masura ce tot mai multi oameni inteleg importanta nutritiei in viata lor, incep sa inteleaga si importanta acesteia in starea de sanatate a cainelui lor.

Recomandari

  • Din punctul de vedere al hranei industriale, sponsorul nostru va recomanda urmatoarele linii nutritionale in functie de varsta cainelui dvs.:

  • Descarca recomandarile nutritionale de la Happy Dog.