Oricat ar parea de ciudat si de greu de crezut, carnea (cruda sau prelucrata termic) nu se recomanda sa alcatuiasca alimentatia de baza a cainelui domestic. Este adevarat ca prietenul nostru este carnivor, dar prea multa proteina ii poate face rau.

O alimentatie strict proteica poate cauza dermatita alergica, o afectiune pe cat de neplacuta pentru caine, pe atat de inestetica - cainele isi pierde parul in zona cozii si pe partile laterale ale corpului, se scarpina incontinuu, pielea se descuameaza si animalul capata adevarate ticuri. In plus, nu trebuie sa uitam ca prietenii nostri canini in stare salbatica devorau vanatul cu tot cu oase, pene sau blana si continutul stomacului (de multe ori vegetal).

Nici resturile de mancare de la masa noastra nu sunt recomandate pentru caine - necesarul de nutrienti al organismului uman nu este acelasi si pentru specia canina; in plus, trebuie sa tinem cont de greutatea si talia cainelui, de cata miscare face zilnic, de varsta... Si aceasta nu ar fi cea mai mare problema, dar alimentele pe care le consumam sunt adesea condimentate (condimentele provoaca gastrite) si contin si ceapa, aliment foarte toxic pentru caine.

Un catel in crestere are nevoie de mai multe substante minerale si vitamine decat animalul adult - ca sa se dezvolte armonios si in ritm normal. Daca aportul de substante necesare este sub cantitatea recomandata sau daca anumite substante sunt asimilate in exces, este foarte posibil sa fie afectat de boli ca rahitismul, oteoporoza, subnutritia si chiar diabetul!

Sfat

  • Este foarte important sa stabiliti ore fixe pentru hranirea cainelui si sa nu i se permita sa manance mai mult de 10 minute. Dupa scurgerea celor 10 minute, bolul de mancare trebuie luat din fata cainelui.

Perspectiva unei alimentatii sanatoase

  • Pe masura ce tot mai multi oameni inteleg importanta nutritiei in viata lor, incep sa inteleaga si importanta acesteia in starea de sanatate a cainelui lor.

Recomandari

  • Din punctul de vedere al hranei industriale, sponsorul nostru va recomanda urmatoarele linii nutritionale in functie de varsta cainelui dvs.:

  • Descarca recomandarile nutritionale de la Happy Dog.