Biscuitii:

Biscuitii sunt bogati in grasimi si carbohidrati. Ca si pondere, contin la fel de multe calorii ca si hrana completa. Nu uitati sa includeti aceste calorii atunci cand calculati necesarul zilnic al unui caine.

Guma:

Aceasta permite cainelui sa isi antreneze dintii si gingiile si este necesara pentru o buna igiena dentara. Contine foarte putine calorii si poate chiar preveni mestecatul distructiv al moblilierului, pantofilor, papucilor, etc.

"Delicatesele":

Aceste "gustari" sunt utile ca si recompense in dresaj, dar sunt foarte bogate in calorii si trebuie sa fie incluse in calculul caloriilor. Nu trebuie sa exagerati cu folosirea acestor alimente, deoarce cainele poate castiga semnificativ in greutate, iar dresajul poate avea de suferit.

Carnea si legumele crude:

Carnea si legumele proaspete sunt si ele bune pentru cainele dumneavoastra. Ca si regula generala, alimentele care sunt echilibrate pentru oameni sunt, probabil, echilibrate si pentru cainele dumneavoastra. Grasimile animale nu sunt la fel de daunatoare pentru caine pe cat sunt pentru dumneavoastra, pentru ca el le proceseaza intr-o maniera diferita, sau pur si simplu trec prin sistemul lor, in functie de tipul de grasime.

Analiza tipurilor de carne cruda

Tipul de carne

Umiditate

Proteine

Grasimi

Calorii/kg

Maruntaie

88%

9%

3%

63

Rinichi

80%

16%

2.6%

86

Pui

74%

20%

4.3%

121

Vita

74%

20%

4.3%

123

Porc

72%

20%

7.1%

147

Miel

70%

20%

8.8%

162

Inima

70%

14%

15.5%

197

Sfat

  • Este foarte important sa stabiliti ore fixe pentru hranirea cainelui si sa nu i se permita sa manance mai mult de 10 minute. Dupa scurgerea celor 10 minute, bolul de mancare trebuie luat din fata cainelui.

Perspectiva unei alimentatii sanatoase

  • Pe masura ce tot mai multi oameni inteleg importanta nutritiei in viata lor, incep sa inteleaga si importanta acesteia in starea de sanatate a cainelui lor.

Recomandari

  • Din punctul de vedere al hranei industriale, sponsorul nostru va recomanda urmatoarele linii nutritionale in functie de varsta cainelui dvs.:

  • Descarca recomandarile nutritionale de la Happy Dog.