In general se vorbeste foarte mult despre alimentatia corecta a cainelui si mai putin despre greselile de nutritie pe care foarte multi proprietari de caini le comit cu cele mai bune intentii!

Citeşte mai departe...

Daca ii hranim prea mult se ingrasa si pot dezvolta grave probleme de sanatate. Daca le dam prea putina mancare vor deveni "gunoieri" si vor manca orice ar parea ca e gustos. Unii caini nu au un punct de "plin" in timp ce altii sunt foarte pretentiosi.

Citeşte mai departe...

Biscuitii:

Biscuitii sunt bogati in grasimi si carbohidrati. Ca si pondere, contin la fel de multe calorii ca si hrana completa. Nu uitati sa includeti aceste calorii atunci cand calculati necesarul zilnic al unui caine.

Citeşte mai departe...

Oricat ar parea de ciudat si de greu de crezut, carnea (cruda sau prelucrata termic) nu se recomanda sa alcatuiasca alimentatia de baza a cainelui domestic. Este adevarat ca prietenul nostru este carnivor, dar prea multa proteina ii poate face rau.

Citeşte mai departe...

Clorura de sodiu (NaCl) – sau sarea, dupa denumirea bine cunoscuta – este indicata si necesara in alimentatia cainelui. Este gresita conceptia conform careia alimentele destinate cainelui nu trebuie sa contina sare si, ca urmare, prepararea alimentelor fara acest ingredient esential.

Citeşte mai departe...

Sfat

  • Este foarte important sa stabiliti ore fixe pentru hranirea cainelui si sa nu i se permita sa manance mai mult de 10 minute. Dupa scurgerea celor 10 minute, bolul de mancare trebuie luat din fata cainelui.

Perspectiva unei alimentatii sanatoase

  • Pe masura ce tot mai multi oameni inteleg importanta nutritiei in viata lor, incep sa inteleaga si importanta acesteia in starea de sanatate a cainelui lor.

Recomandari

  • Din punctul de vedere al hranei industriale, sponsorul nostru va recomanda urmatoarele linii nutritionale in functie de varsta cainelui dvs.:

  • Descarca recomandarile nutritionale de la Happy Dog.