Trebuie procedat in asa fel incat cainele sa accepte zgarda si lesa ca o recompensa, nu bruscandu-l si fortandu-l sa mearga. Trebuie folosit un moment de calm si odata ce ati pus prima oara zgarda, jucati-va cu el si folositi comanda BRAVO. In cateva ore sau uneori chiar zile se va obisnui cu zgarda si atunci este perfect daca nu ii mai da importanta. Cand puneti prima oara lesa, lasati-o pe jos sa se obisnuiasca cu ea si dupa ce tinde sa nu mai fie o problema o scoateti si o atasati de mai multe ori, pana cind va fi obisnuit cu ele. Nu efectuati plecari bruste cu cainele, deoarece el se va smuci si va crede ca este un pericol. Luati cu blandete catelul si chemati-l cu o jucarie care ii place foarte mult. In timp se va obisnui. Atentie, daca se va opri la un moment dat si nu va mai merge, atunci efectuati mangaieri cu blandete si laudati-l cu BRAVO, dupa care el va continua sa mearga.

Obisnuirea cainelui cu lesa

Alimentatia cainelui

  • Unul din cele mai importante aspecte din viata unui caine il reprezinta dieta. Trebuie sa avem grija de cainele nostru cu o hrana si obiceiuri ale dietei adecvate. Se spune ca "esti ceea ce mananci", si daca aceasta zicala este valabila in cazul nostru, este la fel de adevarata si in cazul cainilor.
  • Selectarea mancarii potrivite, cat si cand cainele va manca si cunoasterea modului in care putem controla sau preveni anumite boli prin dieta vor ajuta cainele nostru sa traiesca o viata mai lunga si mai sanatoasa. In aceasta sectiune vom regasi sfaturi si raspunsuri cu privire la dieta cainilor.

Nutritia si Varsta

  • O data luat de langa mama lui, puiul va trebui sa consume o dieta creata special pentru necesitatile sale. Aceasta insemna ca acum depinde de tine sa te asiguri ca urmeaza o dieta echilibrata. Cateii cresc foarte repede si au nevoie de multa energie din dietele lor.
  • Cateii sunt in mod normal intarcati si obisnuiti cu mancare solida incepand cu varsta de trei - patru saptamani. Ar trebui sa le oferi mancarea in portii mici de trei sau patru ori pe zi. Daca il cumperi de la un crescator, catelul este probabil deja invatat cu mancare solida in momentul cand il iei acasa, la varsta de opt – douasprezece saptamani. Cand catelul incepe sa consume hrana solida, este necesara o dieta corespunzatoare pentru sanatatea acestuia.