Trebuie inteles de la inceput ca este foarte important sa participati cu deplin la acest exercitiu. Primul pas este sa folositi o cusca metalica de trasport aerian sau auto, deoarece catelul va sta in interiorul ei pe perioada exercitiului. Durata de invatare este 14 zile. in tot acest timp, inca de la inceput, catelul trebuie tinut in interiorul custii si scos afara in exteriorul casei dumneavoastra pentru a-si face nevoile afara.

Pe timpul zilei nu excludeti sa ii scoateti apa din cusca la fel si miscarea care va fi data conform orarului. Scoateti cainele de 3-4 ori pe zi afara, timp de minim 15 minute, in care va fi plimbat. Pe timpul noptii tot in cusca va sta, unde chiar daca plange si are tendinta de a latra si evada, lasati-l in pace. Cainele in interiorul custii nu isi va face nevolile si in special unde va dormi, asadar totul tine de o hranire adecvata si un program strict de scos afara, in parc, langa bloc etc. Dupa ce si-a facut afara nevoile, laudati-l cu comanda BRAVO. Evitati hranirea in aceasta perioada cu mancaruri zemoase sau lichide, pentru ca nu va mai fi nevoie sa faca foarte des. Nu insistati in cazul in care un membru al familiei il cocoloseste si altul nu. De preferat sa se tina strict si impunerea sa fie din partea tuturor membrilor casei si al cainelui. Mult succes!

cum-il-invatam-sa-faca-nevoile-afara

Alimentatia cainelui

  • Unul din cele mai importante aspecte din viata unui caine il reprezinta dieta. Trebuie sa avem grija de cainele nostru cu o hrana si obiceiuri ale dietei adecvate. Se spune ca "esti ceea ce mananci", si daca aceasta zicala este valabila in cazul nostru, este la fel de adevarata si in cazul cainilor.
  • Selectarea mancarii potrivite, cat si cand cainele va manca si cunoasterea modului in care putem controla sau preveni anumite boli prin dieta vor ajuta cainele nostru sa traiesca o viata mai lunga si mai sanatoasa. In aceasta sectiune vom regasi sfaturi si raspunsuri cu privire la dieta cainilor.

Nutritia si Varsta

  • O data luat de langa mama lui, puiul va trebui sa consume o dieta creata special pentru necesitatile sale. Aceasta insemna ca acum depinde de tine sa te asiguri ca urmeaza o dieta echilibrata. Cateii cresc foarte repede si au nevoie de multa energie din dietele lor.
  • Cateii sunt in mod normal intarcati si obisnuiti cu mancare solida incepand cu varsta de trei - patru saptamani. Ar trebui sa le oferi mancarea in portii mici de trei sau patru ori pe zi. Daca il cumperi de la un crescator, catelul este probabil deja invatat cu mancare solida in momentul cand il iei acasa, la varsta de opt – douasprezece saptamani. Cand catelul incepe sa consume hrana solida, este necesara o dieta corespunzatoare pentru sanatatea acestuia.